Yarn Bombing, oftewel wildbreien, is een nieuwe rage die je steeds vaker tegenkomt in de vrije natuur. Je zou het kunnen vergelijken met graffiti, wat je ook altijd en overal (en vaak op hele gevaarlijke plekken) tegenkomt. Het doel van deze trend is om een glimlach op iemand z’n gezicht te toveren en de wereld er wat vrolijker uit te laten zien.

Wild breien is in 2005 in Houston in ontstaan. In tegenstelling tot graffiti wordt deze vorm van street art niet beschouwd als vandalisme, omdat het de drager niet beschadigt.

Wild breien kan eigenlijk iedereen doen. Het enige wat je nodig hebt is wat breitalent. Hierna kan je eigenlijk alles onder handen nemen wat je tegenkomt: denk aan standbeelden, fietsen, telefooncellen en bruggen.

Het fenomeen wordt dus steeds bekender in Nederland en duikt ondertussen overal op. Wil je zelf ook aan de slag en zoek je wat inspratie?

Kijk dan eens op deze sites:

- Wildbreien.nl
Yarnbombing.com
- Yarn Bombing @ Facebook
- Yarn Bombing @ Tumblr


Dit bericht heeft nog geen reacties.
Laat ook een reactie achter: